top of page

Νέα Χρονιά - Νέα Ευκαιρία * τρίτο μέρος

Νέα Χρονιά - Καλή Νέα Χρονιά!

3ος μήνας του Χρόνου και είμαι έτοιμη να μιλήσω για τις Σχέσεις.

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι αυτή την Νέα χρονιά θα υιοθετήσω, Νέους τρόπους συμπεριφοράς και επικοινωνίας με όλους όσους συναναστρέφομαι!!!

Τι εννοώ με αυτό.

Είπα να τελειώνουμε επιτέλους με το "καλό παιδί" τον "καλοπροαίρετο & καλόβουλο άνθρωπο" που κάνει τα χατίρια του άλλου, που κάνει πάντα αυτός πίσω για να μην χαλάσει η Σχέση, που κάνει πολύ προσπάθεια για να την κρατήσει, και πολλά άλλα...


Δεν θα μιλήσω σήμερα για το πόσο είναι εύκολο ή δεν είναι.

Θα μιλήσω για το πως εγώ θα επιλέξω να συσχετιστώ - να συναναστραφώ με κάθε άνθρωπο. Θα αναφερθώ στις βάσεις που επιλέγω από εδώ και εμπρός να βάλω, ώστε οι Σχέσεις να είναι, Υγιείς, Αληθινές, να αντέχουν στο Χρόνο και να νιώθουμε και οι δύο καλά.

Σε κάθε νέα σχέση μπορώ να βάλω από την αρχή βάσεις.

Με τις παλιές όμως τι κάνω;

Μπαίνω στην διαδικασία να μιλήσω, να αναφερθώ σε κάθε τι που με προβληματίζει στην συμπεριφορά του άλλου και ζητάω και από εκείνον να κάνει το ίδιο. Ίσως χρειαστεί να γκρεμίσουμε τις παλιές βάσεις και να βάλουμε νέες. (Εννοείται ότι αυτό όλο το κάνω για κάθε σημαντική σχέση που με ενδιαφέρει και θέλω να κρατήσει).


Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του αρχές και τα δικά του πιστεύω.

Σε αυτή την ενότητα μιλάω για τη δική μου Αλήθεια. Πως εγώ επιλέγω να σχετιστώ.


Η 1η Βάση - Πυλώνας, για μένα είναι ο Σεβασμός.

Δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια με τον εαυτό μου, έφτασα σε πολύ καλό σημείο να με σέβομαι. Να καταλάβω τι σημαίνει αυτή η λέξει που τόσο πολύ την τονίζουμε και την χρησιμοποιούμε ζητώντας το από τον άλλο, όπως: " Οφείλει να με σεβαστεί" ή "Δεν με σέβεται" και πολλά άλλα.

Κάπου εκεί βρισκόμουν πριν αρκετά χρόνια. Ώσπου κάποια στιγμή αναρωτήθηκα. Ο άλλος είναι αυτός που είναι εσύ τι κάνεις; Σέβεσαι τον εαυτό σου; Αν ναι, γιατί επιτρέπεις στον άλλο να σου φέρεται με τρόπο που σε προσβάλει - σε μειώνει;


Και ο Σεβασμός ξεκινάει από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αυτοσεβασμός για εμένα σημαίνει Αξιοπρέπεια και βρίσκομαι σε αυτό όταν:

  • Νιώθω καλά με αυτό που είμαι, έτσι όπως είμαι, με τα πιστεύω μου, με τις αντιλήψεις μου, με τις αρχές μου, με αυτό που πρεσβεύω, με τα καλά μου και τα στραβά μου. Άρα Σέβομαι αυτό που είμαι και δεν προσποιούμε ότι είμαι κάτι άλλο - διαφορετικό.

  • Στέκομαι δίπλα στον καθένα και είμαι ο εαυτός μου. Αν δεν είμαι αρεστή έτσι όπως είμαι δεν πειράζει, φτάνει που εγώ είμαι καλά με εμένα. Γι' αυτό δεν κάνω εκπτώσεις ούτε προσπαθώ να αλλάξω για να είμαι αρεστή σε και αποδεκτή απO τον άλλο. Αλλάζω κάτι στον εαυτό μου για εμένα όχι για τον άλλον. Το κάνω γιατί αρχίζω και βλέπω τα πράγματα αλλιώς και θέλω να προχωρήσω, να εξελιχθώ.

  • Ζητώ και από τον άλλο να νιώσει άνετα μαζί μου και να είναι ο εαυτός του. (Η αλήθεια είναι πως, όσο και να μην το πιστεύουμε, μπορεί να το νιώσουμε και να μας γίνει αρκετά ξεκάθαρο πότε ο άλλος είναι και πότε όχι ο εαυτός του). Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Εξάλλου και η Ρώμη δεν κτίστηκε σε μία μέρα .

Συνεχίζεται...

Οι Αλήθειες μου

Αγγελική


39 views0 comments
bottom of page