top of page

Νέα Ανοίγματα,

για Νέες Δράσεις από τον Σεπτέμβριο

Events site (10).png

 Αποδράσεις με Δράσεις στον Όλυμπο

(Σύνδεση & Επαφή…. Θεραπευτικοί Διαλογισμοί…, Reiki…)

Ο χρόνος κυλάει όπως το νερό… άλλοτε πιο αργά ή πιο γρήγορα, άλλοτε πιο ήρεμα ή πιο ορμητικά.

Έτσι κι αυτά τα 5 χρόνια σε Αποδράσεις με Δράσεις τα Ανοίγματα Ζωής κυλούσαν  σαν το Νερό σε πολλά μέρη της Βόρειας  Ελλάδας, της Κρήτης & της Κύπρου!!! 2014 με 2019!!!

Πολλές εμπειρίες. Πολλά Ανοίγματα & Ιερές Διαδρομές μέσα στην Συνειδητότητα..

Ένα 3ήμερο ανοιχτό σε όλους όσους δουλέψαμε μαζί σε Σεμινάρια, Μυήσεις Reiki & σε ατομικό επίπεδο, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο νιώσει το κάλεσμα - σκίρτημα μέσα στην ψυχούλα του.

Θα γιορτάσουμε αυτά τα 5 χρόνια, Επανασύνδεσης της Οικογένειας, μέσα από τα Ιερά Συμβόλαια των Ψυχών μας, σε ένα πανέμορφο μέρος, στον Όλυμπο, με πολλές θύμησες από τα παιδικά μου χρόνια.

Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Τρεις μέρες γεμάτες με αποδράσεις & δράσεις – περισυλλογή & διαλογισμό – σύνδεση & επαφή – χαρά & γαλήνη – παιχνίδι & χαλάρωση – γνώση & βιώματα…….

Τρεις μέρες μέσα σε ένα Μεγάλο Άνοιγμα Καρδιάς…    Τρεις μέρες Αγάπης... Ευτυχίας… Ευδαιμονίας… Τρεις Ευλογημένες Μέρες…Συντονίζει η Αγγελική Βασιλοπούλου & συμμετέχει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Περισσότερα σχετικά με το 3ήμερο στον Όλυμπο και την συμμετοχή σας  

στα τηλ. 2810 528691 & 6956 203122 

 

Η βάση μας θα είναι το Koukos Inn. Ένα πανέμορφο φιλόξενο ενεργειακό μέρος (ανάμεσα στον Όλυμπο & στα Πιέρια Όρη), που μας δίνει την δυνατότητα να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε ώστε να μπορέσουμε να βιώσουμε αυτές τις μέρες  την αληθινή ομορφιά της ζωής. Θα υπάρχει από τους οικοδεσπότες μεγάλη φροντίδα  όσον αφορά την διαμονή και τη διατροφή  μας.

https://www.facebook.com/damianos.pahopoulos.9

Η συμμετοχή είναι 210 ευρώ και περιλαμβάνει: Διαμονή, όλα τα γεύματα & τα Σεμινάρια.
Αν κάποιος δεν έχει μεταφορικό μέσο θα κανονίσουμε την μεταφορά του. Με την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής θα ρυθμίσουμε και τις μεταφορές να γίνονται ομαδικές για μείωση των εξόδων μετακίνησης.

Πρόγραμμα Εορτασμού Επανασύνδεσης

 

  Παρασκευή:

15:30  με 18:00   Επίσκεψη & Ενεργειακή Εργασία  στο Ιερό του Δίον

(Σύνδεση & Άνοιγμα Ιερής Καρδιάς - Θεραπευτικός Διαλογισμός)

18:30  με 20:00   Μία θεραπευτική Βουτιά στην Θάλασσα, κάτω από τον Όλυμπο

 

​  Σάββατο:

Πρωινό Ξύπνημα 

5:30  με 7:00   Χαιρετισμός στον Ήλιο – Σύνδεση & Διαλογισμός

Μύηση στην Αγάπη -  Ma Yur Ma,  Άνοιγμα στην Ψυχή

 

9:30  με 13:30   Εκδρομή στον Όλυμπο στο φαράγγι του Ενιπέα

Σύνδεση & Επαφή με τη Γαία, Θεραπευτικός Διαλογισμός

 

Μία θεραπευτική Βουτιά κάτω από τον Όλυμπο

 

21:00 με 22:30, Reiki ο Δρόμος για την Αγάπη

 

​  Κυριακή

9:30  με 13:30   Εκδρομή στον Όλυμπο στο ρέμα του Ουρλιά

Σύνδεση & Επαφή με τις Νύμφες, τις αρχόντισσες του Βουνού & των Υδάτων, Θεραπευτικός Διαλογισμός

 

17:00  με 18:30   Σύνδεση & Επαφή με τον Σοφό Δάσκαλο μέσα μας, Αποχαιρετιστήριος  Διαλογισμός

 

Ενδιάμεσα θα έχουμε διαλείμματα με γεύματα & δεκατιανά..

 

  Όλυμπος

Δεν είναι απλώς ένα βουνό. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος φυσικής ομορφιάς, ιστορίας και μυθολογίας. Υψώνεται περήφανα, σαν γιγάντιος πύργος σχεδόν στα 3.000μ, χωρίς κανένα γύρω βουνό να αμφισβητεί την κυριαρχία του.

Είναι το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2918 μ.) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» θεοί, σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων.

Ο συμπαγής ορεινός όγκος του Ολύμπου, δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.

Το σχήμα του Ολύμπου, η πολύμορφη και ευμετάβλητη γοητεία της φύσης του, οι ψηλές κορυφές του, γεμάτες ομίχλη και χαμηλά σύννεφα, που φέρνουν συχνά καταιγίδες, προκάλεσαν δέος και θαυμασμό στον προϊστορικό άνθρωπο, που κατοίκησε στους πρόποδές του, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη αποκαλύπτει σήμερα ευρήματα από οικισμούς της εποχής του σιδήρου. Οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι της περιοχής θα δημιουργήσουν τους θρύλους, που αργότερα θα δώσουν το δωδεκάθεο των αρχαίων Ελλήνων.

Οι δώδεκα θεοί, κατοικούσαν στα φαράγγια – στις πτυχές του Ολύμπου, όπως τα αποκαλεί ο Όμηρος – όπου βρίσκονται και τα παλάτια τους. Το Πάνθεον (o σημερινός Μύτικας), είναι το σημείο συνάντησής τους, θέατρο των θυελλωδών συζητήσεών τους. Ο θρόνος του Δία (το σημερινό Στεφάνι), φιλοξενεί αποκλειστικά τον αρχηγό των θεών, τον Δία. Από εκεί εξαπολύει τους κεραυνούς του, δείχνοντας έτσι τη «θεϊκήν του μήνιν». Ο Όλυμπος στην Ιλιάδα ονομάζεται μέγας, μακρύς, αιγλήεις (δηλ. λαμπρός), πολύδενδρος.

Στους πρόποδες του Ολύμπου, 5 χλμ. από τη θάλασσα, βρίσκεται το Δίον, ιερή πόλη των Μακεδόνων, αφιερωμένη στο Δία και στους δώδεκα θεούς. Η ακμή του τοποθετείται ανάμεσα στον 5ο π.Χ. και τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Οι ανασκαφές, που άρχισαν το 1928 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, αποκάλυψαν πλούσια ευρήματα της μακεδονικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής, που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

Η Πίμπλεια και τα Λείβηθρα, άλλες δύο αρχαίες πόλεις στην περιοχή του Ολύμπου, σχετίζονται με το μύθο του Ορφέα και τα ορφικά μυστήρια.

 

  Φαράγγι Ενιπέα

  το μονοπάτι που οδηγεί στα… μυστικά των θεών

 Μικροί καταρράκτες, λιμνούλες με κρυστάλλινα νερά και ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο Όλυμπος! Το βουνό των 12 θεών, των ατελείωτων θρύλων και μύθων, με την απαράμιλλη αίγλη και την απέραντη γοητεία. Όποιο σημείο του και αν επισκεφθείτε, σας υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις και ατελείωτες ιστορίες, που χάνονται στα βάθη των αιώνων και έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα.

 Μοναδική και αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η πεζοπορία στο Φαράγγι του Ενιπέα. Με έδρα και ορμητήριο την πανέμορφη και παραδοσιακή κωμόπολη του Λιτοχώρου, που είναι χτισμένη στις ανατολικές απολήξεις του Ολύμπου, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μαγευτικό αυτό κομμάτι του Ολύμπου, με τα «μυστικά» των θεών και την ατελείωτη ομορφιά.

Αφετηρία της περιήγησης αποτελεί η θέση «Μύλοι», μια από τις εισόδους του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, σε υψόμετρο 400 μ. Το μονοπάτι είναι ευρύχωρο, με πολλές εναλλαγές και μήκος περίπου 9 χιλιομέτρων, που καταλήγει στη θέση «Πριόνια», στις πηγές του Ενιπέα, σε υψόμετρο 1.100.

Οι φυσιολάτρες ακολουθούν το καλοδιατηρημένο διεθνές μονοπάτι ορειβατικών διαδρομών Ε4, το οποίο φέρει σήμανση και κατατοπιστικές πινακίδες, μέτριας δυσκολίας και διάρκειας 5 περίπου ωρών.

 

  Ποιος ήταν ο Ενιπέας, τι λέει ο μύθος

 Ο Ενιπέας, μια προσωποποίηση του θεού Ποσειδώνα, είναι ο μόνος ποταμός του Ολύμπου που έχει συνεχή ροή, υδρεύοντας από τις κρυστάλλινες πηγές του το Λιτόχωρο. Επτά επιβλητικές ξύλινες γέφυρες ενώνουν τις όχθες του, δημιουργώντας μοναδικής ωραιότητας συνθέσεις με το τοπίο.

Ο μύθος του Ενιπέα είναι συγκινητικός και εξηγεί το παράδοξο τέλος του ποταμού, ο οποίος δεν εκβάλλει κάπου συγκεκριμένα, αλλά παρά την εντυπωσιακή του αρχή, με τρεις διαμαντένιες πηγές, χάνεται στα βάραθρα της Πιερίας. Αυτό υποτίθεται ότι ήταν το τίμημα που του όρισε η Ήρα να πληρώσει, επειδή τόλμησε να αγαπήσει την Αφροδίτη – φαίνεται ότι η πάντα ζηλιάρα ως προς τον Δία Ήρα, μαγεύτηκε από τον νεαρό Ενιπέα. Τον καταδίκασε λοιπόν να είναι ποτάμι, πανέμορφο μεν, αλλά με άδοξο τέλος!

Ωστόσο η κοίτη του, ξεκινώντας από τα 1100 μέτρα ύψος, είναι τόσο μαγευτική, που δεν χρειάζεται το δέλτα, μπορεί να αναπαύεται με διακριτικότητα στις μυστικές υπόγειες κοίτες του.

 

  Ο μύθος του Ενιπέα

 Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, τον Ενιπέα, τον ωραιότερο από τους ποτάμιους θεούς, γιο του Ωκεανού και της Τηθύος, ερωτεύτηκε η Τυρώ, κόρη του βασιλιά Σαλμωνέως και της Αλκιδίκης. Ο θεός Ποσειδώνας, που είδε την Τυρώ και την ερωτεύτηκε, πήρε τη μορφή του Ενιπέα, για να μπορέσει να την κατακτήσει. Αυτή εξαπατήθηκε και δέχθηκε τον Ποσειδώνα. Ο θεός του υγρού στοιχείου αποκάλυψε στη συνέχεια την ταυτότητά του στην Τυρώ και της προανήγγειλε τη γέννηση των δίδυμων παιδιών τους, του Πελία και του Νηλέα.

Εξάλλου, στα νερά του Ενιπέα, σύμφωνα και πάλι με τη μυθολογία, λουζόταν η Λητώ, η μητέρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης, ενώ το φαράγγι του Ενιπέα υπήρξε ο τόπος όπου οι Μαινάδες κατασπάραξαν τον ήρωα Ορφέα, ποιητή και φημισμένο μουσικό.

 

  Το ταξίδι στη μαγεία αρχίζει

Και τι δε θα συναντήσετε κατά την ανάβαση (από τη θέση Μύλοι) ή αν επιλέξετε την κατάβασή σας (από τη θέση Πριόνια) στο Φαράγγι του Ενιπέα. Ολη η διαδρομή χαρακτηρίζεται από την πυκνή βλάστηση, ενώ στα περισσότερα σημεία της σας συνοδεύει ο ήχος του νερού από τα τρεχούμενα νερά.

Εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, χαράδρες και ρεματιές, γραφικές ξύλινες γέφυρες, μικροί καταρράκτες και κολυμπήθρες συνθέτουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον και ένα μυθικό σκηνικό, που γοητεύει τους λάτρεις των ορεινών διαδρομών και μοιάζει… θεοβάδιστο!

Μεθυστικά αρώματα από τα αγριοβότανα του Ολύμπου, όπως θυμάρι, ρίγανη, τσάι του βουνού θα σας «ζαλίσουν» ενώ θα συναντήσετε αγριοφράουλες και αγριοτριανταφυλλιές, καρυδιές, κρανιές, οξιές και μαύρη πεύκη. Το νερό του ποταμού είναι πόσιμο σε όλα, σχεδόν, τα σημεία του και υδρεύει το Λιτόχωρο ενώ η θερμοκρασία του είναι κοντά στους 0 βαθμούς.

  Ορλιάς:

  Ένα φαράγγι κάτω από το θρόνο του Δία

Οι καταρράκτες Ουρλιά, ο μύθος. Μια πολύ όμορφη διαδρομή στην ιστορία, τη φύση και τη μυθολογία.

 Καταρράκτες Ουρλιά στο Δίον -Πιερίας. Εδώ ζωντανεύει ο μύθος του Ορφέα. Μέσα στη καρδιά του Ολύμπου και μόλις λίγα χιλιόμετρα από την ιερή γη το Μακεδόνων, το Δίον, βρίσκονται οι καταρράκτες του Ουρλιά. Θεοί και θνητοί γίνονται ένα στις φυσικές κολυμπήθρες που δημιουργούνται. Ένα παράλληλο σύμπαν ανοίγεται μπροστά σου καθώς έχεις την αίσθηση πως ακούς τις μούσες να σου τραγουδούν και οι Θεοί να χαζεύουν τα κρυστάλλινα νερά. Οι καταρράκτες του Ουρλιά σε καλούν να το νιώσεις γιατί μόνο εδώ θα βρεις το μύθο να κολυμπάει με τη πραγματικότητα!!!

 Ο Αρχαίος ποταμός της Πιερίας Ελικώνας, ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στον Όλυμπο, ένα ταξίδι κυριολεκτικά στη Γη των Θεών. Περπατώντας σε μονοπάτι του Ολύμπου καταλήγουμε στο Ρέμα του Ουρλιά και στους περίφημους καταρράκτες με τις καταπράσινες βάθρες.

Μια βουτιά στις βάθρες που σχηματίζουν οι μυθικοί καταρράκτες στον Όλυμπο θα σου μείνει αξέχαστη!

 Ο ποταμός όμως χάθηκε από το έδαφος και ξαναβγήκε στην επιφάνεια λίγο έξω από το Δίον, όπου σχηματίζει και τους καταρράκτες. Λέμε τους καταράκτες, γιατί είναι αρκετοί, αλλά προσβάσιμοι είναι μόνο δύο. 

 Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο μύθος του Ορφέα συνέβη στον Ελικώνα.

Ο μύθος έχει ως εξής: Οι μαινόμενες γυναίκες του Δίου (Μαινάδες), αφού σκότωσαν τον Ορφέα, αποπειράθηκαν να ξεπλύνουν τα χέρια τους στον ποταμό και να εξαγνιστούν συμβολικά.

Όμως ο εξαγνισμός τους απέτυχε καθώς ο Θεός του Ποταμού ντράπηκε για την πράξη τους και χάθηκε στη Γη, για να ξαναβγεί στην επιφάνεια στο Δίον με το όνομα πλέον Βαφύρας.

κουκος.jpg
bottom of page