top of page

Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2021

Updated: Jan 14, 2022

Χειμερινό Ηλιοστάσιο, η πιο μικρή Ημέρα & η πιο μεγάλη Νύχτα του Χρόνου!!!

Πόση Σοφία και Αγάπη κρύβεται πίσω από όλα; Πότε θα φτάσουμε να κατανοούμε το βαθύτερο νόημα – την ουσία πίσω από κάθε τι που μας ξεβολεύει;


Ίσως μια μικρή αναδρομή να μας βοηθήσει να δούμε με μία άλλη ματιά τα πράγματα.


Στην καρδιά του καλοκαιριού με τις μεγάλες ολοφώτεινες ημέρες, μετά το Θερινό Ηλιοστάσιο, είναι μία περίοδος χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και γενικώς εξωτερίκευσης. Το πολύ φως εξωτερικά συνήθως σε χαλαρώνει, αλλά από την άλλη μπορεί να σε παραπλανήσει και να σε απομακρύνει από εσένα – από το θέλω σου - από τον στόχο σου!


Και κάπου εδώ έρχεται η Φθινοπωρινή Ισημερία, να ισορροπήσει ξανά την κατάσταση. Η μέρα και η νύχτα – το φως και το σκοτάδι έχουν έρθει σε απόλυτη ισορροπία. Χορτάτος/η από την εξωτερική μέθη, ενστικτωδώς αρχίζεις να αναζητάς κάτι άλλο πιο ουσιαστικό και αρχίζεις να κάνεις δειλά βήματα προς τα εσώτερα μέρη του εαυτού σου. Ένα μέρος του εαυτού σου φοβάται, ανησυχεί, δειλιάζει, αλλά ένα άλλο σε ωθεί, σε οδηγεί να στραφείς προς τα εκεί, στα βάθη του είναι σου, όπου υπάρχει ένα Φως αλλιώτικο πιο Αληθινό με πολύ ζεστασιά και θαλπωρή. Μια Γλυκιά Αγκαλιά! Αυτό αλήθεια, είναι το Φως που πάντα αναζητάς! Το ψάχνεις έξω από εσένα, αλλά αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα εκεί για σένα. Μέσα σου!!! Το ίδιο αυτό Φως μέσα σου, σου δίνει την δύναμη & την τόλμη που χρειάζεσαι για να ξεφοβηθείς και να μπεις λίγο πιο μέσα ώστε να μπορέσεις να δεις όλα αυτά που είναι εκεί καλά κρυμμένα – καταχωνιασμένα σε καλά κλεισμένα μπαούλα!


Μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία ολόκληρη η φύση βάζει μπρος έναν άλλο μηχανισμό όπως τα δένδρα, αρχίζουν σιγά – σιγά και μετακινούν – τραβούν τους χυμούς τους προς τα μέσα – κάτω – πιο βαθιά μέσα τους, έτσι και εμείς αρχίζουμε και νιώθουμε μια εσωτερική ανάγκη να αποτραβηχτούμε λίγο από τον έξω κόσμο ώστε να μπορέσουμε να δούμε όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα μας. Νιώθουμε κάποιες φορές να είμαστε λίγο ανήσυχοι, ανασφαλής, βγαίνουν στην επιφάνεια κάποιες φοβίες, Θυμοί χωρίς συγκεκριμένη αιτία, αναστατώσεις, κι άλλες φορές λίγο ή περισσότερο στρες κλπ΄


Όταν καταφέρεις και κάνεις τα πρώτα βήματα, αναθαρρείς και παροτρύνεις τον εαυτό σου στο να προχωρήσει. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία και της δικής σου διαδρομής! Το δικό σου ταξίδι!:


Το φως είναι λιγοστό ίσα που αμυδρά διακρίνεις κάποια σημεία γύρω σου. Καθώς προχωράς στους υπόγειους λαβυρίνθους σκοντάφτεις πάνω σε ογκολίθους που κλείνουνε αρκετά το δρόμο και σε εμποδίζουν να συνεχίσεις με άνεση. Δεν είναι πολύ γνωστά αυτά που βλέπεις, μάλλον είναι αρκετό καιρό εκεί, από πολύ παλιά.


Στέκεσαι στο πρώτο και το κοιτάς. Μετά το πρώτο σοκ το παρατηρείς καλά –καλά κι αναρωτιέσαι, αφουγκράζεσαι τι θέλει να σου δήξει – να σου πει. Αρχίζοντας σιγά - σιγά να αναδύονται μέσα σου μνήμες με διάφορες εικόνες γεμάτες ανάκατα συναισθήματα που σε αναγκάζουν να κλείσεις τα μάτια, και να στρέψεις το βλέμμα σου. Αναστατώνεσαι, αναρωτιέσαι τι θέλω και τα σκαλίζω…… καλά ήταν εκεί έξω που ήμουν, που μπορώ να δω μόνο αυτά που θέλω, που μου αρέσουν…… τι θέλω; Τι ψάχνω; Γιατί σκαλίζω τώρα τα παλιά;


Μια Φωνούλα όμως έρχεται από τα βάθη του είναι σου «σαν την Καλή σου Νεράιδα» και σε ρωτά:

- και αφού ήσουνα τόσα καλά εκεί έξω γιατί γκρίνιαζες; Γιατί δεν ήσουν γαλήνιος, χαρούμενος και ευτυχισμένος; Γιατί παραπονιόσουν συνεχώς με όσα συμβαίνουν στην ζωή σου και γύρω σου;

- γιατί η ζωή έτσι είναι. Θέλει πολύ σκληρή δουλειά για να αντεπεξέρχεσαι, έχει πολλά βάσανα και κάποιες μικρές χαρές – απολαύσεις…..

- ναι αλλά αν εγώ σου έλεγα ότι όλα αυτά που εσύ λες σκληρή δουλειά και βάσανα προέρχονται από αυτούς τους ογκόλιθους που εσύ ο ίδιος κρατάς μέσα σου, λες και είναι κάτι σημαντικό και πολύτιμο;

- τι πράμα…. Αλήθεια; Τι μπορώ να κάνω τώρα; Πως μπορώ να απαλλαχτώ από αυτά όλα εδώ κάτω;

- τώρα είναι η ώρα να αρχίσεις να τα βλέπεις ένα τη φορά, να τα καλωσορίζεις και με όλη την εσωτερική σου γνώση να ανακαλύψεις τι έχεις να κατανοήσεις, να συγχωρήσεις & να θεραπεύσεις. Μόνο έτσι θα καταλάβεις γιατί ο δρόμος σου είναι ακόμα «μετ’ εμποδίων»..

Γι’ αυτό είναι ακόμη εκεί. Υπάρχει Σοφία και Αγάπη πίσω από τα διαφυλαγμένα και καλά κρυμμένα σαν «Θησαυρός» εμπόδια! Σε περιμένουν. Και ναι είναι αληθινός θησαυρός για εσένα και έτσι όπως είσαι τώρα γεμάτος/η δύναμη και θέληση να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο, θα ανακαλύψεις όλα τα Δώρα που έχουν να σου φέρουν! Και πίστεψέ με είναι Πολλά!!!


Και είναι η Καλή Νεράιδα – το Πανάγαθο Πνεύμα των Χριστουγέννων που έρχεται στον καθένα μας!


Κάθε τέτοια εποχή, την εποχή του Χειμερινού Ηλιοστασίου, έρχεται το κάλεσμα για την βόλτα που συνήθως ξεχνάς ή αποφεύγεις να κάνεις στα «υπόγεια» του σπιτιού σου, εκεί όπου κάνουν βόλτα ανεμπόδιστα τα φαντάσματα του παρελθόντος.


Παραμέρισε κάθε φόβο, ανασφάλεια και ανησυχία και προχώρα. Το φως είναι λιγοστό αλλά με την Εσωτερική σου Όραση μπορείς να δεις. Είναι η ίδια η Ψυχή σου μαζί με την φροντίδα της ίδιας της Γαίας και των Ουράνιων Αγαθοεργών Όντων που σου δίνουν περίσσια Δύναμη & Θάρρος,


Κάνοντας όλη αυτή την διαδικασία της ενδοσκόπησης, θα δεις εσένα πιο πάνω και πιο μεγάλο από αυτό που κάποτε απεμπόλησες στα σκοτεινά «υπόγεια», γιατί το φοβήθηκες και το θεώρησες βαρύ για να το σηκώσεις, λες και θα έφευγε τόσο μακριά που θα ησύχαζες μια για πάντα!

Που να ήξερες όταν το έκανες ότι αντί να πάει έξω, μακριά από εσένα, πήγε μέσα σε σένα τόσο βαθιά που θα χρειαζόταν ολόκληρο ταξίδι να το βρεις.


Σήμερα λοιπόν έρχεται η Γαία συντροφιά με τον Ήλιο να μας οδηγήσουν και να μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε και να αδειάσουμε ότι είναι κατάλληλο από τα «υπόγεια» ώστε να μπορέσουμε να βρούμε το δικό μας Φως μέσα μας και με αυτό το Φως – το Φως το Αληθινό να Φωτίσουμε τα σκοτάδια μας.


ΥΓ: Από πού νομίζεις ότι πηγάζει η ανάγκη σου ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες μέρες να δεις αγαπημένους, να πάρεις δώρα στους αγαπημένους σου, να φας, να διασκεδάσεις και να βρεθείς να πεις ιστορίες μαζί τους; Από το Φως που επιτρέπεις να Ανθίσει μέσα σου, να πλημμυρίσει την Καρδιά σου και να φωτίσει κάθε σκοτεινό σημείο που σε κρατάει μακριά από την Αγάπη! Αυτό το Φως Φωτίζει όλη σου την διαδρομή, όλο σου το είναι, Ενδυναμώνοντας εσένα, μέχρι να φτάσεις να ζεις με γαλήνη, χαρά και ευτυχία την κάθε σου στιγμή!!!


Άσε αυτό το Ηλιοστάσιο, το Φως να λάμψει μέσα σου και θα δεις τα πάντα γύρω σου Λουσμένα στο Φως!!!


Από Καρδιάς

Αγγελική

43 views0 comments

Comments


bottom of page